Retraites

NEEM  DE AFSLAG     (do. 11 tot en met zo. 14 maart 2021)     

Retraite rond het nemen van een (levens)beslissing                             Zelfonderzoek via Benedictijnse leefregels

Zie promofilm op https://youtu.be/grzgbffKLKA

 

Er staat iets te gebeuren in je leven. Je hebt misschien een (levens)vraag. Of er speelt al langer een dilemma voor je. Om één of andere reden is een antwoord alsmaar heel ver weg. En toch voel je dat het tijd is voor een verandering.

Neem de Afslag is een intensieve, vierdaagse retraite, waarin je de tijd neemt voor jouw persoonlijke vraag of dilemma. Een krachtige retraite voor mensen die de moed hebben om bij zichzelf naar binnen te kijken en onder ogen te zien wat gevraagd wordt. Het fundament van dit aanbod ligt in de drie benedictijnse leefregels: obedientia, stabilitas, conversio morum – gehoorzaamheid, stabiliteit en een omkering van gewoontes.

Deze retraite wordt tweemaal per jaar aangeboden. Komende editie in de Abdij van Egmond. Er is plaats voor maximaal twaalf mensen.

Het programma is een uitgebalanceerde mix van persoonlijk werk, oefeningen, gezamenlijke meditaties en stilte. Met het aanbrengen van een overzichtelijke dagorde volgen we het voorbeeld van de cisterciënzers. We eten samen, in stilte. Het resultaat kan zijn dat je meer inzicht hebt in je diepere motieven, dat je blokkades oplost die jouw beslissing in de weg staan en dat je moed vat om de dingen te doen die nodig zijn.

Heb Het Hart© is een werkverband van Marcus Belle en Maria van Mierlo. Marcus is psycholoog, coach en trainer. Maria is geestelijk begeleider, vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit en heeft een communicatiebureau. Beiden zijn overtuigd van de kracht van liefdevolle confrontatie en voelen zich verbonden in eenzelfde spiritueel besef.                              

Data                 do. 11 maart (19.30 uur) – zo. 14 maart (14.30 uur), 2021

Locaties           Dominicaner Klooster Huissen

Kosten             inclusief maaltijden en overnachtingen: zie de website van de abdij

Info                  Marcus Belle, 0572-393930 of info@athare.nl

Aanmelden     www.kloosterhuissen.nl/

Zie ook            www.hebhethart.nu