Retraites

Neem de Afslag         20 febr. tot 23 febr. en 16 tot 19 april 2020 (do.-zo.)

Retraite rond het nemen van een (levens)beslissing

Zelfonderzoek via Benedictijnse leefregels

Er staat iets te gebeuren in je leven. Je hebt misschien een (levens)vraag. Of er speelt al langer een dilemma voor je. Om één of andere reden is een antwoord alsmaar heel ver weg. En toch voel je dat het tijd is voor een verandering.

Neem de Afslag is een intensieve,  vierdaagse retraite, waarin je de tijd neemt voor jouw persoonlijke vraag of dilemma. Een krachtige retraite voor mensen die de moed hebben om bij zichzelf naar binnen te kijken en onder ogen te zien wat gevraagd wordt. Het fundament van dit aanbod ligt in de drie benedictijnse leefregels: obedientia, stabilitas, conversio morum – gehoorzaamheid, stabiliteit en een omkering van gewoontes.

Vanwege de aanhoudende vraag en het succes van de eerste edities, wordt deze retraite nu opnieuw aangeboden. Dit keer in het Dominicanenklooster in Huissen. Er is plaats voor maximaal twaalf mensen.

Het programma is een uitgebalanceerde mix van persoonlijk werk, oefeningen, gezamenlijke meditaties en stilte. Met het aanbrengen van een overzichtelijke dagorde volgen we het voorbeeld van de cisterciënzers. We eten samen, in stilte. Het resultaat kan zijn dat je meer inzicht hebt in je diepere motieven, dat je blokkades oplost die jouw beslissing in de weg staan en dat je moed vat om de dingen te doen die nodig zijn.

Heb Het Hart© is een werkverband van Marcus Belle en Maria van Mierlo. Marcus is psycholoog, coach en trainer. Maria is geestelijk begeleider, vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit en heeft een communicatiebureau. Beiden zijn overtuigd van de kracht van liefdevolle confrontatie en voelen zich verbonden in eenzelfde spiritueel besef.                              

Datum             20 (19.30) t/m 23 februari 2020, (14.00) en 16 – 19 april

Locatie            Dominicanenklooster, Huissen en Abdij van Egmond, Egmond Binnen

Kosten             Afhankelijk van inkomen, inclusief maaltijden en overnachtingen

Info                  Marcus Belle, 0572-393930 of info@athare.nl

Aanmelden     www.kloosterhuissen.nl en www.abdijvanegmond.nl

Zie ook             www.hebhethart.nu

 

Verdiepingsweekend     27 nov. (19.30) tot 29 nov. (14.00) 2020

Drie dagen tijd om je besluit te toetsen en terug te blikken. Hoe was het om thuis te komen met je besluit, hoe is het je vergaan sinds de retraite? Ga je nog in de goede richting, of heeft de tijd aan je besluit geschaafd?
Alleen voor deelnemers van ‘Neem de Afslag’

Locatie            Dominicanenklooster Huissen

Reacties zijn gesloten.