Man en identiteit

Tweewekelijkse mannengroep       jan.– mei 2019

Ben je een macho, een softie of iets daartussenin?

Vaak heeft een man te verstaan gekregen –van mannen en van vrouwen- dat hij kracht en vastberadenheid moet uitstralen. Maar tegelijk krijgt hij tegenwoordig de boodschap dat hij zich ook kwetsbaar en ‘gevoelig’ dient op te stellen. Verder komen er in de maatschappij steeds meer misstanden en dreigingen aan het licht, waar mannen de spil van zijn.

Dat alles geeft verwarring. Wat wordt er van mij verwacht? Hoe moet ik mij gedragen? Wat vind ik daar zelf van? Hoe voel ik me eigenlijk diep vanbinnen? Heb ik nog het idee dat ikzelf mijn leven bepaal? Hoe blijf ik trouw aan mezelf en blijf ik tegelijk in verbinding met mijn omgeving?

Anders dan vrouwen zijn veel mannen niet getraind om onderling te praten over hun emoties en onzekerheden. Liever dòen we dingen met elkaar: op een wielerclub, een huis verbouwen, een project opzetten. Dat is vaak ook de manier dat we onze liefde, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Toch merk ik bij veel mannen, dat er grote behoefte is om ook eerlijk en open met sekse genoten te spreken over zaken die hen echt ter harte gaan. Over emoties, seksualiteit, omgaan met woede, vaderschap, eenzaamheid, zingeving, idealen. Soms liggen er onaffe zaken m.b.t. je vader. Of juist met je moeder. Pijn die je hebt opgelopen in relaties met vrouwen of met mannen. Steeds terugkerende conflicten of blokkades in je werk.

Omdat ikzelf graag mijn levenservaring (o.a. in mannengroepen) met mannen wil delen, doe ik je het onderstaande aanbod:

  • Tien woensdagavonden (19.00-21.30) en een hele zaterdag.
  • Een ‘werkgroep’ van ten hoogste twaalf en tenminste acht mannen.
  • Met lichaamswerk, groepsgesprek en persoonlijk werk, waarbij ik diverse werkvormen kan inzetten. Zoals opstellingen, voice dialogue, haptonomie, encounter, verhalen.
  • Doel: het ‘herijken’ van je mannelijkheid. Je vermogen vergroten om zowel autonoom als in verbinding je leven te kunnen leiden. Dat je weer echt kunt stáán voor wie jij bent en wat je wilt. Jezelf spiegelen aan andere mannen. In vol contact zijn met je diepere gevoelens en kernwaarden. En met alles en iedereen, waarmee je een diepere, echtere, verbinding wilt aangaan.

Elke avond heeft een thema. En verder heeft de groep een proceskarakter: we werken met datgene wat zich op dat moment aandient. Van tevoren zal ik je vragen om een leer- of aandachtspunt te formuleren. Aan het eind van de rit evalueren we dat. Als je wilt heb ik van tevoren een persoonlijk gesprek met je.

Data (in 2019):                23/1, 6/2, 20/2, 6/3, 21/3 (do), 3/4, 13/4 (za.), 24/4, 8/5, 22/5 en 5/6

Begeleiding:                    Marcus Belle, psycholoog

Plaats:                             Marktstraat 27, Heino

Kosten:                            € 445,-  (deels vergoed via je aanvullende verzekering)

Opgave:                           info@athare.nl of tel 0572-393930

Reacties zijn gesloten.